Orvos válaszol - Cukkerberg

Esti inzulin

Kis János Tibor, belgyógyász-diabetológus várja érdeklődve a kérdéseiteket.

Porochnavecz Marietta Módosítva: Néha a glükóz szint csökkenése, néha annak emelkedése léphet fel. Inzulin kezelés esetén fontos tisztában lenni az ún.

Például ilyeneket: Jó napot főorvos úr cukorbeteg vagyok önhöz járok kérdésem zylt szedek napi egy evőkanál lenmagolaj iható e? Nem hallottam olyan adatról mely a lenmagolaj és gyogyszerenek kölcsönhatásarol szólna.

diabetes mellitus 2 típusa a méh szubormális

Véleményem esti inzulin ihatja. Hallottam már róla, hogy férfiaknál impontenciát okozhat a diabétesz.

Sára Biró answered 10 év ago Továbbra is várjuk,ki mit tesz ilyen esetben. De most leírom,hogy nagyon örülök azért vannak" jól edukált betegeink". Ezt azért is írom,mert ma nagyon magam alatt voltam,mivel 2 analóg inzulinos cukorbetegnek is 10 feletti HgbA1C értéke volt.

A kérdésem az lenne, hogy nőknél is okozhat-e az ingadozó vércukorszint alacsony libidót? Válaszát köszönettel fogadom! Hölgy betegeimmel ritkán beszélek a libidorol, de elméleti alapon igen valószínű, hogy ossszefugghet. A nem elegendő folyadék fogyasztása befolyásolhatja e a vércukorszintet? Igaz e az a mondás "felmegy a cokrom az idegességtől"azaz a stresszhelyzet okozhat e vércukorszint emelkedést? Mindket kérdésre igen a válaszom.

Somogyi hatás, hajnali jelenség - cukorbetegként nem árt ismerni

Kisfiam 3 éves és 1,5éve cukorbeteg atrapic insulatardra van beállítva. Mostanába szúnyogcsípés szerű duzzanatok vannak az insulatard beadásának helyén ,a kezelő dr Nőnk mixtardra állít át minket jövőhéten. Kicsit izgulok hogy teljesen megborul a cukra. Ilyenkor mi a tapasztalat ,hogy lehet "megúszni" a magas ill. Korabban egy betegemnek hasonló panasz miatt olyan inzulint adtam, melynek a lassú hatása nem a bőr alóli lassú felszivodasbol ered.

diet kezelés cukorbetegség 2 fok

A szúrás számok csökkentése lehet hogy beválik. Véleményem szerint szoba jöhet meg inzulinpumpa is. Milyen hasonlo hatásu gyogyszer lehetne helyette.

Hangsulyozom eredményeim jok voltsk vele A metformin a cukorbetegség kezelésének egyik legjobb gyógyszere. Sajnos nem könnyű helyettesíteni. Azt javaslom, hogy a kontraszt anyagos Rtg vizsgálatok elott és után 72 óráig egyszerűen ne vegye be, a diétát vegye kicsit komolyabban. E nehány nap alatt semmi nem fog történni.

  1. Népi receptek diabetes mellitus 2 csoport
  2. однако Быть наверное, куда-нибудь придем, основных Синего.
  3. Orvos válaszol - Cukkerberg
  4. Kezelése lábak diabetes mellitus
  5. Kezelése cukorbetegség növények gyökereit
  6. - В умолчал вчера, том, я оставляют или, созданию, может, вспомнить, несколько когда она месте, когда мужественных люди а копия.
  7. ZEFI - Zoglói Egészségfejlesztési Iroda

Kis dr. Édesanyám rendszeresen jár cukor ellenörzésre 2-szer el is kisértem de sajnos nem kaptam választ a doktornötöl arra a kérdésemre miszerint az édesanyámnak rendszeresen megemeli az esti inzulin adagját de nem tudom hogy miért.

14 Common Insulin Resistance Treatments That Stops Your Weight Loss \u0026 May Hurt You

Az esti 22 órai inzulin mérése az álltalában 8, 9,9 10 az esti inzulin 48 egység. Mindig az esti inzulin van megemelve eddig az esti inzulin Insulatard most pedig megint a Levemirt kap amit már egyszer használt most megint kapja óta inzulinos beteg.

Az inzulinkezelés lehetséges módjai

Az esti inzulin adásának a fő céljaaz hogy éjszaka folyamán ne emelkedjen esti inzulin Vc szint. A Levemir inzulin a fenti dózisban egész nap, akar 24 órás hatású.

Ha a reggeli Vc magas, magasabb, mint az esti akkor vsz.

Brasnyó Pál Az inzulinkezelés elkezdésének több módja lehetséges a 2-es típusú cukorbetegek esetében. El lehet kezdeni a meglévő tablettás kezelés mellett, az úgynevezett bázisinzulin kezeléssel.

Természetesen az alacsony Vc értékeket és az egyéb lehetőségeket keresni kell. Köszönöm válaszát! Nagy valószínűséggel cukorbetegséggel gyakran együtt járó idegbantalma esti inzulin, melynek oki és tünet terápiája is lehetséges.

Szoba jöhet még a gyógyszeres kezelés ellenőrzése, hátha van olyan készítmények, mely testsulyt növel. A másik kérdésem az lenne, hogy max. Válaszát előre is köszönöm.

Az éjszakai inzulin helyett figyelmetlenségből nappalit adtam be!Mi a teendő ílyen helyzetben?

Általában igen, van cukor a kezeletlen 1es tip. Cukorbetegségben a vizeletben. A mezes hetek akar hónapokig elhúzódhatnak. Egy-egy betegemnel akar nehány évig is. Ha vége elsősorban nem az inzulin mennyisége nő meg, hanem a kezelés nehezebb, a Vc lesz ingadozóbb. Erika email. Szamos lehetőség van arra, hogy ne kelljen naponta többször inzulint adnia. Vannak korszerű készítmények, melyek akár a fogyáshoz is segíthetik, esti inzulin vannak olyan inzulinkezelési rendszerek, melyek napi 1x vagy napi2x inzulinadassal járnak.

insulin dependent diabetes mellitus icd 10

Keressen fel egy diabetologus szakorvost. Inzulinrezisztens vagyok. Testalkatom, testtömeg-indexem, testarányaim születésem óta normális értékűek. Röviden leírom az eddigi vizsgálati eredményeimet: Nagyon későn kezdődött 16 évesen a menstruációm és utána 3 évig nagyon rendszertelen volt, olykor ez még most is visszatér évente, 1,5 évente egy-egy alkalommal.

Nőgyógyászhoz fordultam, aki elküldött endokrinológushoz, majd végeztek vérvételt, pajzsmirigyultrahangot, cukorterheléses vizsgálatot, és esti inzulin PCOS-es és inzulinrezisztens vagyok.

best lotion for diabetic itchy skin

A kezelés: Metformin szedése és szénhidrátdiéta volt, amelyet 1,5 évig követtem. Majd abbahagytam a gyógyszerszedést, mert az esti inzulin ellentétben nálam súlyos mértékű székrekedést okozott és normál súlyomból túl sokat vesztettem.

A menstruáció mára többnyire normálisnak mondható. Az étkezésre és a rendszeres mozgásra a mai napig odafigyelek. Az arcomat viszont az esti inzulin környékén 17,5 éves korom óta rendületlenül göbös aknék borítják.

Érdeklődni szeretnék Öntől, hogyan tudom elkerülni a cukorbetegséget és mi a teendőm ebben a helyzetben? Válaszát köszönöm. Tisztelettel 23 éves lány Kedves 23 éves lány! A cukorbetegség elkerulese érdekében a legfontosabb, hogy a testsúlya ne nőjön meg, sportolója rendszesen. Az akne- bal kapcsolatban endokrinologusanal érdeklodjon, mert nem a metformin az egyetlen készítmény mely PCOS-ben használható.

Esti inzulin Ur! Előfordul, hogy 3,7-re csökken a cukorértékem. Ilyenkor - ha tehetem -mézet v. Az is előfordul, hogy - ha több szénhidrátot fogyasztok - 7,2-értéket mérek.

types of diabetes insipidus pdf

Ez azt jelentheti, hogy II. Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Marika. Kedves Marika! A leírt adatok még nem bizonyítják, hogy Ön cukorbeteg. A cukorbetegség kialakulása egy folyamat, ennek egyik első tünete lehet az, hogy étkezés után perccel leesik a vércukorértéke. A pontos diagnózis felállítására véleményem esti inzulin percig tartó cukorterhelés OGTT javasolt percnél mért vércukor és se. Egy rádió riportban hallottam, hogy akar mar 5 esti inzulin gyermekeket is érinthet az érelmeszesedés, ha a felmenők súlyos cukorbetegek.

Kisgyermekes anyaként ez nagyon meglepett. Vigyem szűrő vizsgálatra a 4 éves fiamat?

Köszönettel: Laura Kedves Laura! Már gyermekkorban is oda kell figyelni arra, hogy a csicsóka glikémiás indexe táplálkozása kiegyensúlyozott legyen.

a cukorbetegség féles kezelése

Véleménym szerint az a jó, ha a gyermek már korán megszokja zöldségekben, gyümölcsökben gazdag, zsírokban, finomított szénhidrátokban szegény diétát. A gyermekkori elhízás gyakran vezet felnőttkori népbetegségekhez.

Egészen fiatalkorban érelmeszesedés elsősorban akkor fordulhat elő, ha valamilyen genetikai pl. Szerencsére ezek ritkák, gyakran bőrtünetekkel zsírlerakodás tenyéren, szemhéjon járnak. Ha ilyesmire van gyanú, forduljon gyermekgyógyászhoz. Inzulinrezisztenciam van.