Komplex, egyszerű és finomított szénhidrátok

Finomított szénhidrátok

Finomított szénhidrátok és cukor: az étrend spoilerei A finomított szénhidrátok ételekre vágyunk a legjobban: tészta, hasábburgonya, pizza, fehér kenyér, cukros desszertek.

  1. Finomított szénhidrátok és cukortartalmú étrend-spoilerek
  2. Share on Facebook Share on Twitter A finomított szénhidrátok vagy finomított szénhidrátok olyan gabonakészítmények, amelyeket egy élelmiszergyártó dolgozott fel, hogy a teljes gabona már nem érintetlen maradjon.
  3. Étrend cukorbetegség megelőzésére
  4. Mivel a szénhidrátoknak rengeteg fajtája van, így nem csoda, hogy a legtöbb ember alapjaiban fordul eme tápanyagcsoport ellen.
  5. Levesek cukorbetegeknek
  6. Elég három alapelvet betartani, azt viszont szívvel-lélekkel.
  7. Jó és rossz szénhidrátok - hogy döntsünk helyesen?

De az egészségesebb szénhidrátok kiválasztása így javíthatja az egészségét és a finomított szénhidrátok. Tartalomjegyzék Miért károsak a finomított szénhidrátok és cukor egészségére?

Így tudod csökkenteni a finomított szénhidrátbeviteled Melyek a finomított szénhidrátok? Kezdésként fontos leszögezni, hogy nem minden szénhidrát ugyanolyan. A szénhidrátok fontos energiaforrások: biztosítják a tested működéséhez szükséges energiát, amire például egy mozgalmas napon vagy egy nehéz edzés során szükséged van.

A finomított vagy egyszerű szénhidrátok közé tartoznak a finomított cukrok és szemek, amelyektől minden korpa, rost és tápanyag megvonásra került. Ide tartoznak a fehér kenyér, a pizza tészta, finomított szénhidrátok tészta, a sütemények, a fehér liszt, a fehér rizs, az édes desszertek és sok reggeli müzlik. Gyorsan emésztenek, és magas glikémiás indexük egészségtelen emelkedéseket okoz a vércukorszintben. A hangulat és az energia ingadozását, valamint a zsír felhalmozódását is okozhatják, különösen a derék körül.

finomított szénhidrátok

Finomított szénhidrátok fogyasztásakor a véráramát elárasztja a cukor, ami az inzulin túlfeszültségét váltja ki, hogy eltávolítsa a cukrot a véréből. Mindez az inzulin éhessé teheti étkezés után röviddel, gyakran finomított szénhidrátok cukrosabb szénhidrátokra.

Miért nem jó a finomított szénhidrát? A szénhidrátok, csakúgy, mint a zsírok, gyakran egyetlen kategóriába tartoznak, és egészségtelennek minősülnek. Az az igazság, hogy nem minden szénhidrátot szabad így kezelni, és fontos megérteni a szénhidrátot tartalmazó ételek közötti különbségeket.

Ez túlfogyasztást, súlygyarapodást okozhat, és végül inzulinrezisztenciához és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. A magas finomított szénhidrát- és cukortartalmú étrendeket magas vérnyomáshoz, szívbetegségekhez, elhízáshoz, hiperaktivitáshoz, hangulati zavarokhoz, sőt öngyilkossághoz is kötik.

Amellett, hogy a cukor jelen van olyan nyilvánvaló ételekben, mint a finomított szénhidrátok rágcsálnivalók, desszertek és édességek, az elfogyasztott feldolgozott élelmiszerek nagy része rejtve van, a szódától, a kávétól és a gyümölcsitaloktól kezdve a kenyérig, a tésztaszószig és a fagyasztott vacsorákig.

De ezeknek a diétás spoilereknek a csökkentése nem azt jelenti, hogy elégedetlen vagy soha többé nem élvezi a kényelmi ételeket. A legfontosabb a megfelelő szénhidrát kiválasztása.

Milyen finomított szénhidrátok?

Az összetett szénhidrátok, mint a finomított szénhidrátok, a teljes kiőrlésű gabonák és a természetes édes gyümölcsök lassabban emészthetőek, ami stabil vércukorszintet és kevesebb zsírfelhalmozódást eredményez. A teljes ételekre, valamint az összetett és finomítatlan szénhidrátokra összpontosítva csökkentheti a cukor- és finomított szénhidrátfogyasztást, stabilan tarthatja vércukorszintjét, fenntarthatja az egészséges testsúlyt, és továbbra is megtalálhatja a módját az édesszájú kielégítésnek.

Nemcsak egészségesebbnek és energikusabbnak érzed magad, hanem leadhatod azt a makacs hasi zsírt is, amellyel sokan küzdünk.

Foods That Cause Inflammation In The Body

A cukor és a hasi zsír közötti nem túl édes kapcsolat Nagy mennyiségű hasi zsír veszi finomított szénhidrátok a hasi szerveket és a májat, és szoros kapcsolatban áll az inzulinrezisztenciával finomított szénhidrátok a cukorbetegség fokozott kockázatával.

A fruktózból származó kalóriák cukros italokban, például üdítőkben, sport- és energiaitalokban, kávéitalokban és feldolgozott élelmiszerekben, például fánkokban, muffinokban, gabonafélékben, cukorkákban és granolabárokban találhatók nagyobb valószínűséggel növelik a has körüli súlyt.

A cukros ételek visszafogása karcsúbb derékvonalat és alacsonyabb cukorbetegségi kockázatot jelenthet.

finomított szénhidrátok

A jó szénhidrátok a rossz finomított szénhidrátok szemben A szénhidrátok a test egyik fő energiaforrása. Az olyan egészségügyi szervezetek, mint az Egyesült Államok Egészségügyi és Humánügyi Minisztériuma azt javasolják, finomított szénhidrátok a napi kalóriád százaléka szénhidrátból származzon.

Ezek többségének azonban összetett, finomítatlan szénhidrátokból kell származnia, nem pedig finomított finomított szénhidrátok beleértve a keményítőt, például a burgonyát és a kukoricát.

finomított szénhidrátok

Finomított szénhidrátok egyszerű szénhidrátokkal ellentétben a komplex szénhidrátok lassan emésztődnek, ami fokozatos vércukorszint-emelkedést okoz. Általában magas a tápanyag- és rosttartalmuk, ami segíthet megelőzni a súlyos betegségeket, elősegíti a fogyást és javíthatja az energiaszintet. Általánosságban elmondható, hogy a "jó" szénhidrátok alacsonyabb glikémiás terheléssel bírnak, és még az élet későbbi szakaszaiban is segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri problémák elleni védelemben.

Fogoros, MD Share on Facebook Share on Twitter Az élelmiszerek jegyzéke, amelyeknek Önnek kellene és nem kellene enniük, ha cukorbetegségben szenved Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen a cukorbetegség kezeléséhez és a fogyáshoz. És vannak bizonyos ételek, amelyeket óvatosan kell kiválasztani, különösen a szénhidrátokat. De ez zavaró feladat lehet. Azt mondják, hogy elkerüljék az egyszerű szénhidrátot és finomabbakat, és válasszanak összetetteket, de mit jelent ez mindez? Milyen élelmiszerek tartalmaznak szénhidrátokat?

A jó szénhidrátok a következők: Finomítatlan teljes kiőrlésű gabona finomított szénhidrátok teljes kiőrlésű vagy több szemű kenyér, barna rizs, árpa, quinoa, korpás gabona, zabpehely Nem keményítőtartalmú zöldségek - spenót, zöldbab, kelbimbó, zeller, paradicsom Zöldségek - bab, sült bab, borsó, lencse Dió - mogyoró, kesudió, dió Gyümölcs - alma, bogyós gyümölcsök, citrusfélék, banán, körte Mi a glikémiás index és a glikémiás terhelés?

A glikémiás index GI azt méri, hogy egy élelmiszer milyen gyorsan emeli a vércukorszintjét, míg a glikémiás terhelés az emészthető szénhidrátok az összes szénhidrát és a rost levonása mennyiségét méri.

Szénhidrátok: milyen a jó típus?

Bár mindkettő hasznos eszköz lehet, különféle táblázatokra való hivatkozás szükségtelenül bonyolult lehet. Hacsak nem követ egy meghatározott étrendet, a legtöbb ember könnyebben betartja az általános irányelveket arra vonatkozóan, hogy mitől lesz a szénhidrát "jó" vagy "rossz".

finomított szénhidrátok

Váltson jó szénhidrátra Bár a finomított szénhidrátokról a komplex szénhidrátokra való áttérésnek számos egészségügyi előnye van, nem kell feladnia magát, hogy soha többé ne fogyasszon burgonya chipset vagy egy szelet fehér kenyeret. Végül is, amikor betilt bizonyos ételeket, természetes, hogy még jobban kívánja őket.

Ehelyett tegye a finomított szénhidrátokat és cukros ételeket alkalmi kényeztetéssé, nem pedig a diéta rendszeres részévé. Miközben csökkenti ezen egészségtelen ételek fogyasztását, valószínűleg egyre kevesebbre finomított szénhidrátok Válassz egészségesebb szénhidrátot.