Orvos válaszol

Hormonzavar jelei, 9 jellegzetes tünet, ami hormonzavarra utal

Tartalom

  Polyák Annamária Létrehozva: Pedig a hormonok igen sok mindent befolyásolnak szervezetünkben, és több betegség, tünet mögött is azok zavarait is érdemes keresni.

  milyen injekciók a cukorbetegség kezelésére kezelése ras skin diabetes

  Hogy legtöbbször milyen állapot hátterében lehet valamilyen endokrin probléma, arról dr. Polyák Annamáriaa Budai Endokrinközpont endokrinológusa beszélt. Másodlagos betegségek A legtöbb betegségnek létezik elsődleges és másodlagos formája, attól függően, hogy kialakulásukat esetleg más betegség provokálta-e.

  Amennyiben igen, úgy másodlagos, azaz secunder állapotról beszélünk, melynek kezeléséhez elengedhetetlen az alap kórnak a terápiája. Igen gyakori, amikor egy-egy betegség mögött valamilyen hormonzavar húzódik, pl.

  méhek diabetes kezeléssel koles kasa recept

  Lássuk, mi mindent is okozhatnak ezek a kóros állapotok. Szívproblémák, magas pulzus, magas vérnyomás A szív-és vérnyomásproblémák legtöbbször hormonzavar jelei gondot feltételeznek, így a betegek értelemszerűen a kardiológushoz kerülnek, aki az adott hormonzavar jelei való gyógyszerrel kezeli is a beteget.

  gyökér gyömbér cukorbetegség kezelésére free online diabetes certificate courses

  Viszont érdemes tudni, hogy legyen szó magas vérnyomásról, szívritmuszavarról vagy szapora pulzusról, mindent okozhatja pajzsmirigy túlműködés is. Nagyon fontos, hogy a beteg alapos kivizsgálás alá essen, hiszen ha az adott kardiológiai probléma másodlagos formájával állunk szemben, úgy kulcsfontosságú az alap betegség - ez esetben a pajzsmirigy túlműködés - kezelése.

  kezelése cukorbetegség ózon leggyakoribb szembetegségek

  Ugyanis ha a normál tartományba áll vissza a pajzsmirigy hormonok T3, T4 szintje, úgy az általa okozott betegségek is rendeződnek. Pszichés zavarok- stressz, idegesség, depresszió Manapság szinte minden második ember valamilyen pszichés zavarral küzd, melyek közül a hormonzavar jelei a depresszió.

  A hosszan tartó, letargikus hangulat és a motiválatlanságot kedélyjavítókkal, a hormonzavar jelei stresszt és az abból adódó pszichés problémákat, állandó nyugtalanságot pedig nyugtatókkal próbálják meg orvosolni.

  Nem kívánod a szexet? Hormonzavar is állhat a hátterében! Ajánlom a Facebookon A szexuális együttlétek igen fontosak egy párkapcsolatban, ám olykor előfordulhat, hogy a pár egyik tagja összebújás helyett inkább mással töltené az időt. Amennyiben a libidó hiánya túlságosan is gyakorivá válik, az nem csupán a kapcsolat problémáira utalhat, de akár hormonzavarra is. Lőrincz Ildikó, a Nőgyógyászati Központ nőgyógyász-endokrinológusa a szexuális vágy csökkenésének okait ismerteti.

  Természetesen vannak olyan esetek, amikor antidepresszánsokra szükség van, ám előtte érdemes lehet ellenőriztetni több hormonnak is a szintjét, mivel pár endokrin zavar is okozhat komoly változásokat a hangulatban. Az inzulinrezisztenciapajzsmirigyzavarok alulműködés depressziót, túlműködése nyugtalanságotmind komoly hatást gyakorolnak a hangulatra- mondja dr. Polyák Annamária, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa.

  fahéj kezelés cukorbetegség 2 cannabis cukorbetegség

  Alvási apnoe A horkolással, légzéskimaradással járó alvási apnoe-t érdemes komolyan venni, ugyanis nem csak felszínes alvást, de komoly szív-és érrendszeri szövődményeket is okozhat, mivel -többek között- vérnyomásemelő hatással bír.

  Bár alapvetően gégészeti a probléma, de mellette célszerű pajzsmirigy megnagyobbodás hormonzavar jelei egyéb pajzsmirigyzavar után is kutatni, hiszen a strúma már önmagában is mechanikus akadályt jelent a normál, szabad levegőáramlásnak, ráadásul a pajzsmirigy alulműködéssel gyakran együtt járó elhízás szintén fokozza a horkolást.

  Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt.

  Az endokrinológiai problémák számtalan tünetben megnyilvánulhatnak, és gyakori, amikor az illető még csak nem is sejti, hogy tartós fáradtsága, depressziója, illetve súlyfeleslege valamilyen hormonális zavar következménye.