Egyre több a cukorbeteg Kínában | greeen.hu

Kína cukorbetegség, Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség között? Mik a cukorbetegség tünetei?

Egyre több a cukorbeteg Kínában Hírek a nagyvilágból Forrás: MTI millió kínai küzd a diabétesszel, félmilliárd pedig már a cukorbetegség előszobájában van.

van egy típusú 1-es típusú diabetes mellitus

Minden tizedik kínai lakos cukorbeteg, az érintettek többsége ugyanakkor nem tud betegségéről - derült ki egy kutatásból, amelyet a kínai sajtó ismertetett. Kínai és amerikai kutatók által készített, az amerikai orvosi szövetség szaklapjában JAMA megjelent tanulmány szerint jelenleg a felnőtt kínai lakosság mintegy 12 százaléka, mintegy millió ember küzd diabétesszel.

balapenos férfiaknál kezelés cukorbetegség

Ennél is ijesztőbb, hogy a felnőttek felének magas a vércukorszintje, azaz prediabéteszes, ez több mint millió főt jelent. Ha a helyzet kezeletlen marad - figyelmeztettek a kutatók - Kínában a cukorbetegséggel kapcsolatos komplikációk tömeges, járványszerű felbukkanása várható. A ezer fős, még ben készített mintafelvételből az is kiderül, hogy a kínai férfiak és a városi lakosság fogékonyabb a cukorbetegségre.

A cukorbetegség kialakulása, kezelése -- a hagyományos kínai gyógyászat szemszögéből

Az erősebb nem képviselőinek 12,1, a hölgyek 11 százalékában mutatták ki a diabéteszt, a városi és vidéki lakosság arányát összehasonlítva pedig egyértelműen előbbi körében elterjedtebb a kór.

A cukorbetegek kína kína cukorbetegség 30 százalékának van tudomása betegségéről, vagyis a betegek több mint kétharmada nincs tisztában helyzetével. A betegek alig 26 százaléka kína cukorbetegség magát, vércukorszintjét pedig tízből alig négy ember szabályozza.

100 diabétesz kezelésében

A korábbi statisztikák alapján az is kiderül: a cukorbetegek aránya a teljes lakosságon belül ban még alig 1 százalékot tett ki, ben ez 2,5, re 5,5, re pedig 9,7 százalékra nőtt. A növekedő trendért elsősorban a lakosság gyökeresen változó táplálkozási szokásai, az étrend nyugatiasodása, kalóriatartalmának növekedése, a gyorséttermek számának szaporodása okolható.

  • Cukorbetegség – Wikipédia
  • A cukorbetegség kialakulása egy hosszabb folyamat: megkülönböztetésre kerül az inzulinrezisztancia, a pre-diabétesz, a 2-es típusú cukorbetegség és az 1-es típusú cukorbetegség, illetve külön kezelendő téma a terhességi cukorbetegség is.
  • Kína - Mi áll a tömegesen előforduló diabétesz mögött?
  • Bővebben: A cukorbetegség biokémiai-élettani háttere A tápcsatorna a táplálékkal felvett összetett szénhidrátokat glükózra monoszacharid — köznapi nevén szőlőcukorra — bontja.
  • Николь Когда, что мы удивляться она.
  • Egyre több a cukorbeteg Kínában | greeen.hu
  • Nárdus cukorbetegség kezelésére

A további emelkedés megakadályozására a Hszinhua hírügynökség kommentárjában közegészségügyi kampányokat, egészséges életmódot népszerűsítő tájékoztató programokat, azt segítő környezet kialakítását sürgette. Kifejezett figyelmet kell fordítani a fiatal lakosság tájékoztatására is, ők különösen nagy arányban veszélyeztetettek a betegség kialakulásától, sokan ugyanakkor azt gondolják, a diabétesz csak az idősebb korúakat érinti - figyelmeztet a hongkongi South China Morning Post cikkében.

Bővebb ismertető Termékadatok Bolti készlet Vélemények Bővebb ismertető Ez a könyv a cukorbetegek részére íródott. A diabéteszes betegeknél a kínai gyógymódok rendkívül hatásosak. Nemcsak a tüneteket enyhítik, de csökkentik, vagy egyenesen megszüntetik a gyógyszeres kezelés szükségességét. Milyen gyógymódokat használ a kínai orvoslás?